Američtí vědci mají ale jasno. Lidé, kteří pravidelně konzumují čokoládu, trpí depresemi více než ostatní. Tvrdí to ve studii publikované v časopise Archives of Internal Medicine.
Vědci z Kalifornské univerzity uvedli, že deprese ve větší míře zjistili u lidí, kteří snědí nejméně tabulku čokolády týdně. Ti jsou podle výzkumu k depresím náchylnější než lidé, kteří konzumují čokoládu jen občas.
Nejvíc depresemi ve skupině tisíci zkoumaných pacientů trpěli lidé, kteří zkonzumovali více než šest tabulek čokolády měsíčně.
Vědci se nyní snaží prokázat, proč spojení mezi čokoládou a depresemi existuje. Jedním z možných vysvětlení prý může být i to, že depresivní lidé sáhnou po čokoládě častěji než ti ostatní.
Vědci ale nevylučují, že čokoláda může přímo deprese vyvolávat.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist