Berou restaurace a specializované prodejny při nákupu ryb ohled i na míru jejich ohrožení? Oslovili jsme některé z nich. "Našeho zákazníka to vůbec nezajímá," odpovídá například Zdeněk Pohlreich. I většina ostatních volí spíše pragmatický přístup a hlídá především kvalitu svého zboží: „Pokud bych koukal na to, která ryba je ohrožena, neměl bych v nabídce asi žádnou kvalitní rybu.” A samozřejmě také cenu: „Odkud ryby jsou, neřeším. Mě zajímá, jak zaplatím složenky.“
Specializované prodejny
Restaurace
CAFE IMPERIAL (Praha 1), RYBÍ TRH (Praha 1) , RYBÁŘSKÝ KLUB (Praha 1), SLEZSKÁ RYBÁRNA (Praha 2), TAVERNA OLYMPOS (Praha 3), ICHNUSA BOTEGA (Praha 5), MIRELLIE (Praha 6), HLINĚNÁ BAŠTA (Průhonice), RESTAURACE BETLÉM (Brno), RYBÍ RESTAURACE (Planá), RYBÍ DŮM (Karviná), HEIpark (Tošovice), BÍLÝ MLÝN (Liberec)
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.